Utilizarile catinei albe



In urma cercetarilor efectuate de specialistii romani asupra catinei albe din flora spontana si din culturi, in comparatie cu catina din alte tari europene si asiatice, s-a evidentiat un continut foarte ridicat de principii active necesare organismului. In afara de fructe, de la catina se folosesc semintele, frunzele si scoarta, care contin numeroase principii active (au fost identificate peste 200).


Catina este folosita sub diverse forme, prezentate in cele ce urmeaza.



Produsele obtinute din catina constituie complemente alimentare care ajuta organismul sa-si regleze functionarea si sa aiba o imunitate ridicata.


Este recomandata utilizarea fructelor de catina cat mai aproape de starea lor naturala, ca atare sau sub forma de extracte care sa cuprinda totalitatea principiilor active. Deci se recomanda mai putin ceaiurile si mai degraba extractele uleioase de catina, deoarece extractele apoase obtinute la temperatura ridicata nu extrag decat substantele hidrosolubile, fiind excluse vitaminele liposolubile (A, D, E, K) care se pierd. Din aceste motive se prefera maceratele la rece.


< Up | Home >